Sastanak guvernera CBCG i kandidata za ambasadora Crne Gore u Srbiji


05/09/2019

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa kandidatom za ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzanom Miloševićem. 

Na sastanku, koji je organizovan u sklopu priprema g. Miloševića za obavljanje dužnosti ambasadora Crne Gore u Srbiji, bilo je riječi o dosadašnjoj saradnji naše dvije zemlje, kao i o mogućnostima za njeno produbljivanje. 


Sagovornici su se saglasili u ocijeni da Srbija, prema obimu robne razmjene, predstavlja najznačajnijeg spoljnotrgovinskog partnera Crnoj Gori, te da ekonomska saradnja naših zemalja ima veliki potencijal za razvoj koji treba iskoristiti. U tom pravcu, posebno se treba fokusirati na unapređenje robne razmjene, kao i saradnje u oblasti turizma, trgovine i poljoprivrede.


Posebno je istaknut značaj daljeg unapređenja graničnih prelaza i saobraćajne infrastrukture, što će obezbijediti ubrzan protok ljudi i robe između dvije zemlje i voditi ka još boljoj trgovinskoj razmjeni.


Guverner je upoznao g. Miloševića sa dosadašnjom saradnjom CBCG i Narodne banke Srbije, istakavši da je ona uspješna i kvalitetna.