NAJAVA: REGIONALNI SAMIT MINISTARA FINANSIJA, GUVERNERA I DIREKTORA PORESKIH UPRAVA


12/06/2019

Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji organizuje beogradski nedjeljnik NIN, pod pokroviteljstvom Centralne banke, Ministarstva finansija i Poreske uprave Crne Gore, održaće se 14. i 15. juna 2019. godine, u hotelu „Splendid“ u Bečićima.


Tema ovogodišnjeg Samita je „Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima usporenog privrednog rasta u evrozoni“.


Samit počinje 14. juna u 09:30h pozdravnim govorom guvernera Centralne banke Crne Gore dr Radoja Žugića i predsjednika Saveza ekonomista Srbije Aleksandra Vlahovića, nakon čega će uslijediti panel guvernera na temu „Monetarna politika i stabilnost bankarskih sistema u uslovima niske inflacije i kamatnih stopa“.


Istog dana, sa početkom u 12:30h održaće se panel na temu „Izgradnja povjerenja kroz inovacije i sigurnost. Šta je novo u digitalnim plaćanjima?“


Narednog dana, u subotu 15. juna, sa početkom u 09:30h, održaće se panel ministara finansija pod nazivom „Stabilnost javnih finansija i privredni rast“ na kome će, iyme]u ostalih, govoriti ministar finansija Crne Gore Darko Radunović.


U nastavku drugog dana Samita, 15. juna, sa početkom u 12:30h, održaće se panel direktora poreskih uprava na temu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“ na kome će učestvovati direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir M. Mugoša, kao i njegove kolege iz regiona.


Samit predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup i ima za cilj razvoj dijaloga i unapređenje saradnje svih finansijskih institucija regiona. 


Agendu Samita možete preuzeti ovdje.


Kontakti za dodatne informacije: 


Jelena Stevović, sekretar redakcije NIN-a

jelena.stevovic@ringier.rs

tel +381 11 333 4618


Aleksandar Božović, PR Služba Ministarstva finansija Crne Gore

mf@mif.gov.me

tel +382 20 224 581


Marija Radenović, direktor Direkcije za odnose sa javnošću i publikacije Centralne banke Crne Gore

marija.radenovic@cbcg.me

tel +382 20 403 262


Milica Vuletić, službenik za komunikacije i odnose sa javnošću Poreske uprave Crne Gore

milica.vuletic@tax.gov.me

tel +382 20 448 166