Predsjednik Stalnog komiteta sindikata evropskih centralnih banaka (SCECBU) u posjeti Centralnoj banci Crne Gore


06/02/2020

Predsjednik Stalnog komiteta sindikata evropskih centralnih banaka (SCECBU) Tijeri Desanoa (Thierry Desanois)  boravio je danas u radnoj posjeti Centralnoj banci Crne Gore. Tokom radne posjete, g. Desanoa se sastao sa rukovodstvom Sindikata Centralne banke Crne Gore, kojima je prezentovao strukturu SCECBU, kao i aktivnosti ove organizacije u vezi sa pravima zaposlenih u centralnim bankama članicama Evropskog sistema centralnih banaka (ESCB). U svojoj prezentaciji, g. Desanoa se posebno osvrnuo na pitanja socijalnog dijaloga koji SCECBU vodi sa rukovodstvom ECB-a oko najvažnijih pitanja koja se tiču prava zaposlenih.

Gospodin Desanoa se sastao i sa izvršnim direktorom Centralne Banke Crne Gore dr Radoicom Luburićem. Tokom sastanka, g. Luburić je upoznao sagovornika sa najvažnijim tekućim aktivnostima CBCG i veoma dobrom saradnjom između rukovodstva i Sindikata CBCG. 


Stalni komitet sindikata evropskih centralnih banaka (SCECBU) je najveća od tri sindikalne organizacije zaposlenih u centralnim bankama EU (SCECBU, Uni-Europa i EPSU). Pomenute tri organizacije vode socijalni dijalog sa ECB oko najvažnijih pitanja za zaposlene u centralnim bankama.