Potpisan Sporazum o realizaciji akcije povodom Nedjelje štednje CBCG 2010


08/11/2010

Sporazum o realizaciji akcije povodom Nedjelje štednje potpisali su,danas, u Centralnoj banci Crne Gore guverner Radoje Žugić i predstavnici poslovnih banaka.

Pozdravljajući prisutne guverner je izrazio zadovoljstvo što su se crnogorske banke u roku od samo nedjelju dana  odazvale pozivu Centralne banke za učešće u akciji pod sloganom Prvim korakom do ostvarenja snova u okviru Nedjelje štednje.


Guverner je istakao da će podsticanje štednje biti jedini marketinški element koji će CBCG podržavati u narednom periodu, imajući u vidu značaj štednje i za stabilnost bankarskog sistema i njene makroekonomske implikacije na ekonomski rast.

Takođe je  izrazio uvjerenje da će ubuduće CBCG i poslovne banke kroz zajedničku saradnju uspjeti da se izbore sa izazovima u cilju jačanja stabilnosti bankarskog sistema, kao glavnog pokretača i generatora rasta i razvoja crnogorske privrede.

Akcija Nedjelja štednje CBCG ,posvećena mališanima, i ove godine kao i šest prethodnih organizovana je u saradnji sa: Atlasmont bankom, Crnogorskom komercijalnom bankom,NLB Montenegro bankom, Prvom bankom, Hipotekarnom bankom, Hypo-Alpe-Adria bankom, Erste bankom, Invest Bankom Montenegro,Podgoričkom bankom Societe Generale Group, Komercijalnom bankom AD Budva i First Financial Bank.