Održan sastanak sa predstavnicima CKB-a i Podgoričke banke


11/02/2020

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa glavnim izvršnim direktorom Crnogorske komercijalne banke Palom Kovačem i glavnim izvršnim direktorom Podgoričke banke dr Miloradom Katnićem.

Na današnjem sastanku bilo je riječi o aktivnostima koje CKB banka sprovodi i planira u pravcu spajanja sa Podgoričkom bankom, čiji je stoprocentni vlasnik. U tom smislu, g. Kovač je saopštio da je CKB definisala precizan plan aktivnosti i odredila radne timove i rokove za njihovu realizaciju. „Naša namjera je da ovaj zahtjevan proces prilagođavanja sistema planiranom spajanju dviju banaka, sprovedemo na profesionalan i efikasan način, a da, u isto vrijeme, sačuvamo našu poslovnu poziciju i unaprijedimo sve segmente poslovanja u obje banke“, istakao je Kovač.


Guverner Žugić je istakao da će CBCG, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, pažljivo i pomno pratiti sve najavljene aktivnosti CKB banke, sa ciljem očuvanja zdrave konkurencije na tržištu i daljeg snaženja stabilnosti bankarskog sistema.


Na sastanku je dogovoren nastavak koordinacije i komunikacije na planu budućih aktivnosti.