Objavljen konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG


25/01/2023

Centralna banka Crne Gore objavila je Konkurs za dodjelu Godišnje nagrade CBCG za 2023. godinu iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije. 


Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije i to za najbolji diplomski ili specijalistički, magistarski, odnosno master, kao za i doktorski rad. Nagrada se sastoji se od plakete i novčanog dijela. Novčani iznos Godišnje nagrade za najbolji diplomski ili specijalistički rad iznosi 2.000 eura, za magistarski odnosno master rad 3.000 eura i 4.000 eura za najbolji doktorski rad. 


Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili radove na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori ili inostranstvu. Izbor najboljih radova vršiće komisija koju čine eksperti u oblastima centralnog bankarstva, koji će se prilikom odlučivanja rukovoditi kriterijumima inovativnosti, primjenjivosti i aktuelnosti prijavljenih radova. 


Rok za dostavljanje radova je 24. februar 2023. godine. Više informacija dostupno je na linku.


Godišnja nagrada koja se dodjeljuje povodom 11. aprila – Dana Centralne banke Crne Gore, ustanovljena je 2007. godine, sa ciljem podizanja svijesti o važnosti razvijanja i njegovanja naučne i stručne misli u Crnoj Gori.