NAJAVA: Potpisivanje Sporazuma o kampanji „Nedjelja štednje“


29/10/2019

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić i glavni izvršni direktori svih poslovnih banaka potpisaće sjutra, 30. oktobra 2019. u 12 h Sporazum o realizaciji kampanje „Nedjelja štednje“ koja se sprovodi povodom 31. oktobra – Svjetskog dana štednje. Svečano potpisivanje će biti obavljeno u Sali guvernera CBCG. 


Kampanja pod sloganom „Prvi korak u sigurnu budućnost“ predstavlja zajedničku akciju dodjele štednih knjižica djeci koja se rode od 31. oktobra do 6. novembra 2019. godine u Crnoj Gori. Naime, djeci rođenoj u ovom periodu, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u nekoj od crnogorskih poslovnih banaka, CBCG poklanja po 200 eura, a poslovna banka za koju se roditelji opredijele, uz štednu knjižicu poklanja još 200 eura. Na taj način, sva djeca rođena u pomenutom periodu dobijaju na poklon svoju prvu štednju, u ukupnom iznosu od 400 eura. Deponovani iznos od ukupno 400 eura oročiće se na godinu dana, a nakon isteka tog perioda, roditelji novac mogu podići ili opet položiti na štednju.


Pozivamo Vas da medijski ispratite potpisivanje Sporazuma, kao i da prijavite predstavnike koji će prisustvovati događaju na mejl bojana.supeljak@cbcg.me, najkasnije do 9.30 h.