CBCG i CEF nastaviće uspješnu saradnju na planu edukacije i stručnog usavršavanja


06/09/2017

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa direktoricom Centra za izvrsnost u finansijama (Center of Excellence in Finance - CEF), Janom Repanšek.


Današnji sastanak je bio prilika za razgovor o rezultatima saradnje Centralne banke Crne Gore i CEF-a i planovima za predstojeći period. Sagovornici su saglasni u ocijeni da je dosadašnja saradnja dviju institucija bila veoma uspješna i dogovorili njen nastavak, u cilju dalje edukacije i stručnog usavršavanja kadra CBCG.

Po riječima g-đe Repanšek, CEF je, za narednu godinu, pripremio sveobuhvatan program specijalizovanih obuka, kroz čije pohađanje će učesnici biti u prilici da prošire znanja o međunarodnim standardima i najboljoj praksi u upravljanju javnim finansijama i centralnom bankarstvu. Kako je navela gđa Repanšek, CEF će se, u narednom periodu, posebno fokusirati na promociju regionalne saradnje, kroz prepoznavanje eksperata u pojedinim oblastima i njihovo umrežavanje i povezivanje.


Guverner se zahvalio direktorici CEF-a na saradnji, istakavši da će njen nastavak doprinijeti aktivnostima koje CBCG preduzima u kontuinuitetu, a koje su usmjerene ka jačanju i daljem unapređenju kadrovskih potencijala ove institucije.