Bebama rođenim u „Nedjelji štednje“ na poklon po 400 eura


30/10/2020

Centralna banka Crne Gore, povodom Svjetskog dana štednje, 31. oktobra, sedamnaesti put zaredom realizuje kampanju Nedjelja štednje”, pod sloganom Prvi korak u sigurnu budućnost”.

Kampanji, koja podrazumijeva darivanje prve štednje bebama rođenim u periodu od 31. oktobra do 6. novembra 2020. godine, tradicionalno su se pridružile i sve komercijalne banke koje posluju u Crnoj Gori.


Svoj djeci rođenoj u toku „Nedjelje štednje”, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u jednoj od crnogorskih poslovnih banaka, CBCG poklanja po 200 eura, a poslovna banka za koju se roditelji opredijele, uz štednu knjižicu poklanja još 200 eura. Na taj način, sva djeca rođena u pomenutom periodu dobijaju na poklon svoju prvu štednju, u ukupnom iznosu od 400 eura. Deponovani iznos od ukupno 400 eura oročiće se na godinu dana, a nakon isteka tog perioda, roditelji novac mogu podići ili opet položiti na štednju.


Roditelji mogu otvoriti štednu knjižicu samo u jednoj od poslovnih banaka, uz ličnu kartu oba roditelja i izvod iz matične knjige rođenih za novorođeno dijete.


Zahvaljujući ovoj kampanji, u prethodnih šesnaest godina, svoju prvu štednju je dobilo 2.198 beba, za šta je CBCG izdvojila blizu 460.000 eura.