Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.
     Kursna lista
Referentni devizni kurs eura na dan:
16.01.2019.
Vrijednost jednog eura izražena
u drugoj valuti
   Napomena:
   Kursevi iz ove liste primjenjuju se
   od 00:00 sati 17.01.2019. godine.
    Download
    Arhiva kursne liste
    Kursna lista - kalendar
Get Adobe Flash player

Upravljanje ljudskim resursima

Vrijednosti koje poštuje Centralna banka Crne Gore

 • Zakonitost
 • Nezavisnost i nepristrasnost
 • Politička neutralnost
 • Profesionalnost, posvećenost i odgovornost u obavljanju poslova
 • Lojalnost

Upravljanje ljudskim resursima

Direkcija za upravljanje ljudskim resursima bavi se selekcijom i planiranjem kadrova, uvodjenjem u posao, stručnim usavršavanjem i obrazovanjem, upravljanjem radnim učincima, karijerom i promocijom, beneficijama, kadrovskom administracijom i pravnim poslovima u vezi sa radom i radnim odnosima.

Kroz navedene aktivnosti Direkcija se stara da zaposlenom obezbijedi stimulativni i podsticajni ambijent, učenje i napredovanje u radu, a novozaposlenom brzo i efikasno uvodjenje u posao, mentorstvo i obuku na radnom mjestu.

Politika centralne banke je da se ulaže u razvoj ljudskih resursa, prate trendovi rada i najsavremeniji načini poslovanja u centralnim bankama.

Usavršavanja zaposlenih se  organizuju u saradnji sa obrazovnim institucijama  u zemlji inostranstvu, u centralnim bankama drugih  država i međunarodnim finansijskim institucijama.

Ostvarena saradnja sa drugim centralnim bankama, omogućava da se kroz razne vidove tehničke pomoći i bilateralne saradnje kontinuirano unapredjuju znanja i vještine zaposlenih.

Kao važne partnere u saradnji izdvajamo Banku Njemačke (Deutsche Bundesbank), Centralnu banku Holandije, Narodnu banka Poljske, Narodnu banku Češke, Banku Francuske, Banku Engleske, Banku federalnhih rezervi SAD-a (Bank of Federal Reserves), Narodnu banku Srbije, Banku Slovenije, Hrvatsku narodnu Banku, Narodnu banku Makedonije, Centralnu banku Bosne i Hercegovine, i dr. Proces pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji obilježava jačanje I dalji razvoj saradnje sa Evropskom centralnom bankom (ECB).

U obuci kadrova značajnu ulogu imaju JVI (Joint Vienna Institute), CEF (Center of Excellence in Finance), FSI (Financial Stability Institute BIS), Gercenzee Institute, ATTF Luksemburg i dr.

Sporazume i protokole  o tehničkoj saradnji Centralna banka Crne Gore potpisala je sa:

 • Narodnom bankom Srbije

18.5.2009.

 • Centralnom bankom BH

12.3.2010.

 • Bankom Njemačke ( Deutsche Bundesbank)

29.3.2012.

 • Centralnom bankom Ruske Federacije

19.11.2012.
11.6.2013.

 • Narodnom bankom Makedonije

5. 7.2013.

 • Centralnom bankom Turske

27.9.2014.

 

 

Copyright 2007 © Centralna banka Crne Gore